Foto: Jahta, Credit line: VAEM/MIAMIPIXX / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Samo za one sa "dubljim džepom".

Krstarenje jahtom, ali i uživanje u jednodnevnim vožnjama malim brodovima je sve popularniji način da se provedu letnji dani.

I dok vam krstarenja pružaju brojne pogodnosti – niste vezani za jedno mesto, imate komfor kao da ste u dobrom hotelu i tokom odmora možete da posetite više gradova, višečasovne vožnje brodovima po rekama su tu da bar na dan pobegnete od gradske vreve.

Međutim, koliko god da vam ova ideja zvuči primamljivo, a u slučaju da ne patite od morske bolesti, ovaj tip uživanja ima jednu manu – izgleda da je samo za one sa „dubljim džepom“.

Ukoliko ste na hrvatskom primorju, a želite sebe da častite krstarenjem jahtom, ono vas može koštati od 1.000 evra nedeljno, pa sve do par hiljada evra dnevno. U zavisnosti od toga u kolikom luksuzu želite da uživate, odnosno koliko novca možete da izdvojite.

U Crnoj Gori se čini da je situacija malo drugačija, bar po cenama koje stoje na sajtovima. Ispod 1.200 evra teško da možete da iznajmite jahtu na dan, dok cene za nedelju dana idu i do 19.000 evra. Ali, za 400-500 možete da uzmete brodić i to na čitav jedan dan.

A, ako želite da uživate u čarima reka u Beogradu, onda vam je potrebno oko 100, pa sve do 250 evra po satu za luksuzan čamac. Cena jahte po satu je 190 evra.

Ali, iznajmljivanje splavova, bilo na dan ili na par sati je jeftinija opcija, a isto ste na reci. Pa, ako vam je vruće, a nemate novac za jahtu, tu su splavovi.

***

BONUS VIDEO:  TOP 5 Saveta za ekonomično letovanje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare