Foto: Creative Touch Imaging Ltd/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Život u Kanadi mnogima zvuči kao obećani san, ali istina je ipak malo drugačija.

Ovo je zemlja u kojoj je zdravstveno osiguranje potpuno besplatno, ekonomija je stabilna, priroda netaknuta, kao nacija su vrlo otvoreni i prijateljski raspoloženi, multikulturalni, tolerantni prema različitostima, kvalitet vazduha i vode im je izuzetan, smatra se jednom od bezbednijih zemalja za život. Međutim, nije baš sve bajka.

Jedan korisnik Reddita postavio je pitanje šta ne valja u životu u Kanadi. Dobio je brojne odgovore, a ovo je 10 najzanimljivijih:

1. Ogromne udaljenosti. Bukvalno je jeftinije leteti u Evropu nego u mnoga druga mesta u Kanadi.

2. Zime sežu od grubih do neverovatno brutalnih, zavisno od toga gde živite. S obzirom na hladnoću i sneg, dani su takođe i kraći.

3. Suludo visoki troškovi života. Stanarine su visoke, kuće nepristupačne, skupe su i pretplate za mobilne telefone, mlečni proizvodi su skupi, kao i alkoholna pića, posebno u barovima.

4. Morate da imate automobil. Osim ako vam je život neverovatno ograničen u smislu putovanja i nikada ne napuštate svoj grad, osim vozom, (ovo je jedino ako živite na istoku). U nekim gradovima ne možete da se pouzdate ni u autobuski prevoz.

5. Putevi i infrastruktura su jako loši. Ovde ne govorim o popravkama, već o dizajnu i smatram kako i u SAD-u imaju sličan problem.

6. Život u neposrednoj blizini SAD-a znači da američki mediji često dominiraju nad kanadskim. Kanađani često više pažnje pridaju američkim izborima nego, na primer, svojim.

7. Iznenađuje me kako još niko nije spomenuo koliko je skup odlazak kod stomatologa.

8. Posedovanje nekretnine. Mnogi ljudi ne mogu ni da sanjaju o prestanku plaćanja stanarine i kupovini stana.

9. Činjenica da policija leči krizu mentalnog zdravlja. Mislio sam da se moji poreski novac troši na zdravstvenu zaštitu.

10. I, za kraj: „Džastin Biber dolazi iz Kanade.“

Osim toga su navodili i da je život u gradovima preskup, da su porezi previše visoki, zdravstvena zaštita jeste besplatna, ali se zato na zdravstvene usluge čeka mesecima, a ukoliko se nadate da ćete, kad se selite tamo, moći sa sobom da preselite i svoju kreditnu istoriju – nećete moći, moraćete da je gradite od nula. Ipak, ovo je odlična vest za one koji na tom polju u Srbiji nisu baš sjajni.

Bonus video: Iz Severne Koreje u Norvešku kroz samo jednu državu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)