Shutterstock
Shutterstock

Nedelja. Rano novembarsko sunce bila je jasna poruka da je ovaj dan predodređen da se provede napolju. I zaista, bilo je tako. Čitavih 15 minuta...

Često kažu da je čovek rob navika i rutina, te da nikako ne voli kada ne može da uradi ono što je danima planirao. Sve ovo dobija posebno na značaju kada se borite da promenite stvari kod sebe koje su vam gotovo i genetski usađene.

Dijeta je jedna od reči od kojih zazire sve veći broj ljudi, dok gojaznost postaje svakodnevica. Problem sa kilogramima nije nikakva novost u mojoj porodici, a svaki pokušaj da se taj problem reši predstavlja promenu gotovo svih navika.

I taman kada sam uspeo sebi da uvedem ishranu kakvu sam planirao, sproveo autofagiju, došlo se do problema o kom sam manje mario do tada.

Trčati tri puta nedeljno nije preterani izazov čak ni za one koje u šali nazivu „homo foteljikusi“, ali jeste problem ukoliko znate da bi to moglo ozbiljno da našteti vama i vašim plućima…

Vratimo se ponovo na to nedeljno jutro, izašao sam terasu, a umesto da uživam u suncu sačekao me je zaparujući miris. Kao da je preko noći ispod mog prozora niknula septička jama.

Samo letimičan pogled kroz vesti bila je jasna poruka: Balkan je ponovo među najzagađenijim delovima sveta, a Beograd se barem u ovom segmentu nalazi na Top 10 listi planete. Iako nisam stručnjak u oblasti ekologije i medicine i sam sam naučio da PM2.5 čestice prave ogromne probleme plućima, a u nekim slučajevima su i uzroci srčanih udara. Uostalom, nema ko ovo nije naučio tokom prethodnih godinu dana „bombardovanja“ vestima o užasnoj ekološkoj stvarnosti.

Lagao sam sebe da ću se posle 15 minuta navići i da ću ipak moći da istrčim i ispunim kompletno svoj nedeljni plan skidanja kilograma.

Ipak, umesto da to učinim na trkačkoj stazi sportskog centra završio sam na traci u dnevnoj sobi.

Smrad je bio jedan od onih koji se „lepe“ za odeću, a iz kuće ga je gotovo nemoguće u potpunosti eliminisati.

Ipak, naučen prošlogodišnjim iskustvom pobrinuo sam se i za ovaj scenario.

Pritisnuo sam samo jedno dugme na mom Alpha X Ultra SMART prečišćivaču vazduha, a 15 minuta kasnije bih potpuno i zaboravio na zagađenje da nisam povremeno gledao kroz prozor dok sam na traci za trčanje bio usred treninga.

Foto: Promo

Ovaj prečišćivač je idealan za svaku porodicu jer uklanja štetne gasove, različite bakterije i viruse, prašinu, alergene, pa čak i problem buđi koja se često javlja u vlažnim uslovima.

Uređaj od 85 vati ne troši previše energije, a brzo jonizuje vazduh i radi na UV sterilizaciji.

Poseduje specijalni H13 HEPA filter i antibakterijski, te filter sa aktivnim ugljem i filter hladne katalizacije koji će za par minuta napraviti pravo malo čudo u vašem domu.

Gotovo da je nečujan, pa ćete nakon samo par minuta i zaboraviti da ste ga uopšte uključili.

Povezuje se putem Wi Fi, pa možete da ga kontrolišete i bez da ustajete i odlazite do prečišćivača.

Možda te nedelje nisam odradio trening napolju, ali mi svežeg vazduha ni u jednom trenutku nije nedostajalo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram