Foto: Roman Budnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Da, u 2020. godini koja je na izmaku i dalje postoje osobe koje veruju da je Zemlja ravna ploča. Pobornici ove teorije doživeli su neprijatno iznenađenje kada se jedan "okruglozemljaš" uvukao u njihove redove.

Zapravo, neka maštovita i duhovita osoba se infiltrirala u Fejsbuk grupu „Ravna Zemlja Balkan“ i promenila joj naziv u „Okrugla Zemlja“.

Nastao je haos u grupi, jer naziv ne može da se vrati na staro još 28 dana, takva su pravila Fejsbuka.

Ravnozemljaši su u panici dozvali Marka Zakerberga da im pomogne.

Foto: Facebook/Okrugla Zemlja / Round Earth Balkan

*

Foto: Facebook/Okrugla Zemlja / Round Earth Balkan

Inače, članovi Društva ravne Zemlje širom sveta tvrde da je Zemlja ravna – jer šetamo po ravnom tlu. Sve suprotne dokaze, poput satelitskih fotografija Zemlje iz svemira, smatraju izmišljotinama koje služe da se održi zavera koju su organizovale NASA i druge vladine agencije.

Prema njima, Zemlja je disk sa arktičkim krugom u centru i Antarktikom, 150 metara visokim ledenim zidom, oko oboda. Zaposleni u NASA-i, čuvaju ovaj ledeni zid kako bi sprečili ljude da se popnu i padnu.

Pročitajte još:

Smena noći i dana objašnjava se teorijom da su Sunce i Mesec sfere koje se kreću u krugovima 4.828 km iznad Zemljine ravni. Poput reflektora, ove nebeske sfere osvetljavaju različite delove planete u ciklusu od 24 sata. Ravnozemljaši veruju da mora postojati i nevidljivi „antimesec“ koji zaklanja mesec tokom pomračenja Meseca.

Zemljina gravitacija je iluzija za ravnozemljaše. Objekti ne ubrzavaju kada padaju; umesto toga, Zemljin disk ubrzava nagore, podstaknut misterioznom silom zvanom tamna energija.

Podsetimo se i legedarnog gostovanja Vlada Georgieva koji takođe veruje da je Zemlja disk.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram