Ajkula
Ajkula; Foto: Dalton Wise / Alamy / Alamy / Profimedia

Marko Dražić iz Njuza se gostujući u podcastu "Život na srpskom" osvrnuo i na već legendarnu, "vest" o pijanom Srbinu koji je skočio u vodu i slučajno ubio ajkulu koja je sejala strah u Šarm el Šeiku. Izmišljenu vest preneli su i svetski mediji, a jeste li primetili šta se desilo posle?

Prošlo je više od 10 godina otkad je Srbiju, ali i svet protresla vest „Srbin ubio ajkulu ubicu u Šarm el Šeiku„, koja se i dalje može pročitati na sajtu Njuz.net. Ipak, trebalo je neko da zabeleži i sve ono što se dešavalo nakon što je lansirana. Naime i sama vest, ali i reakcije koje su je ispratile govore o srpskom mentalitetu, o sklonosti da verujemo da su Srbi posebni i da pobeđuju u svakom vicu.

„Mi se trudimo da većina tekstova na Njuzu ima neku poruku i neku kritiku. Taj tekst na prvi pogled nije imao neku poruku, delovao je zabavno, a tad je stvarno postojala neka ajkula i čak je usmrtila neke turiste u Šarm el Šeiku“, kaže Dražić. I možda bi ostao na nivou dobre fore, da ga reakcije ljudi i medija nisu učinile svojevrsnim društvenim eksperimentom.

Pročitajte još:

„Kolega Nenad je napisao taj tekst i mislim da je čak i podsvesno on imao tu kritiku, kako mi imamo neku opsesiju da… Pa, neće valjda Rumun da ubije Ajkulu? Mora da bude Srbin. A znaš šta je zanimljivo? Ta vest je bila na neki način kritika tog našeg mentaliteta i medija koji forsiraju tu neku priču, a onda je bio potpuno obrnut krug kad su mediji, pošto su shvatili šta se dešava, krenuli s tekstovima: „Srbin koji je prevario ceo svet“, „Kako su Srbi prevarili sve novinare“… Tako da su tim pisanjem zapravo potvrdili to kako mi moramo da budemo glavni u svemu“.

Dražić se prisetio još nekih udarnih vesti Njuz.neta – čuvenog labuda iz Cecinog spota, top liste zbog kojih se Ivana Jordan jako uvredila… Pogledajte njegovo gostovanje u podcastu „Život na srpskom“.

***
Bonus video: Život na srpskom – Vaso Bakočević Psiho

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)