Istina o neočekivano nižim cenama čizama za Crni petak

Lifestyle 26. nov. 202117:30 > 29. nov. 2021 08:49
Podeli:
Foto: Promo

Nerealno veliki popusti mnoge su danas privukli na sajt Fashion Company. Nekoliko sati kasnije, društvene mreže gore – a mi imamo jednu lošu i jednu dobru vest na tu temu.

U susret Crnom petku mnoge kompanije potrudile su se da “zagreju teren” najavom velikih popusta na svoje proizvode. Tako je i Fashion Company najavio Black Friday akciju sa 30% popusta na sve, uključujući i snižene artikle, u trajanju od 25. 11. do 29. 11. 2021. Ipak, neke njihove mušterije je dočekalo novo iznenađenje kad su došli na sajt kako bi iskoristili popuste – bili su znatno viši od najavljenih.

Prodaja je u trenutku skočila, mnogi su naručivali i krpice koje nisu planirali, jer “šteta je ne iskoristiti takvu ponudu”, ali, kad su vest proširili, njihovi prijatelji su na sajtu zaticali cene koje odgovaraju najavljenim, sa “samo” 30 odsto popusta.

Prevara? Pa, ne, samo greška koju niko nije mogao da predvidi.

Ispostavilo se da je tokom noći, 25. novembra na onlajn šopu došlo do greške u softveru koji obračunava cene, zbog čega su se u nekom momentu prikazivali viši, čak nerealni popusti.

Čim je greška primećena, cene su vraćene na popust koji je inicijalno i komuniciran – 30% na sve, pa i na već sniženo. Međutim, dovoljno kasno – mnogi su već bili naručili komade, a oni koji nisu, svoje razočaranje delili su na mrežama.

Dobra vest je da će potrošačima koji su izvršili kupovinu tokom softverske greške, i dobili mejl o potvrdi isporuke, biti dostavljeni kupljeni artikli, po cenama koje su u tom trenutku “važile”. Ostali mogu da izvrše porudžbinu po aktuelnim cenama, koje važe do ponedeljka.

S obzirom na to da je greška nastala u softveru za onlajn prodaju, sve cene u maloprodajnim objektima su od početka Black Friday akcije ispravne, i nisu se menjale ni na koji način.

BONUS VIDEO: Crni petak 

Komentari

Vaš komentar