dijeta s pomorandžama
Dijeta s pomorandžama; Foto: Andrii Shevchuk / Alamy / Alamy / Profimedia

Obična ili slatka pomorandža je vrsta omiljenog voća koje najčešće cedimo u sok, jedemo sirovo ili koristimo za pripremu poslastica, ali naziv nije garancija da ćemo uvek dobiti sočan zalogaj.

Seviljske narandže su pak gorče, a pomorandže Valencija se najčešće koriste u proizvodnji sokova, piše Pun kufer.

Jedan od načina na koji možete prepoznati sočno voće je taj da ga uzmete u ruku i osetite težinu – što je teža za svoju veličinu, pomorandža će biti sočnija. One koje se čine suviše lagane mogu biti suve. Čvrsta pomorandža jarke boje takođe može biti dobar izbor, a izbegavajte mekane plodove ili one s vidljivim oštećenjima. Pomirišite ih – one koje mirišu zrelo takođe su dobri kandidati.

Detalj koji će vam olakšati potragu za sočnim pomorandžama je ispupčenje koje se nalazi na donjoj strani – suprotno od peteljke: birajte one plodove koji ga imaju. Tako barem kažu bake koje znaju više o narodnim mudrostima. Još jedna od teorija je da su slađe pomorandže sa većom rupicom – odnosno “pupkom”. U svakom slučaju, kupujete li pomorandže na pijaci, najbolje je da zamolite prodavca da vam da koju krišku da probate.

BONUS VIDEO : Koje su to greške koje pravimo dok držimo dijetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

https://www.facebook.com/nova.rs.officialpage/„>Facebook

https://twitter.com/novarsonline„>Twitterstrong>

https://www.instagram.com/nova.rs_portal/„>Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar