Foto: Printscreen/YouTube/Stari filmovi i serije

"Šta će biti s kućom?"

Kultni film „Maratonci trče počasni krug“ i danas je rado gledan kod domaće publike, što najbolje govori o tome koliko je ovaj film vanvremenski.

Iako snimljen 1982. godine, i sada često čujemo čuvene replike iz „Maratonaca“, a nedavno je na Tviteru osvanula i slika kuće u kojoj su Topalovići živeli. Ko zna koliko ste puta, šetajući Beogradom, prošli pored kuće u kojoj su živeli, a da niste obratili pažnju i shvatili da je upravo to ta kuća.

Naime, kuća u kojoj se nalazi njihovo “Dugo konačište” nalazi se na uglu Zadarske i Srebreničke ulice na Kosančićevom vencu u centru Beograda i danas izgleda ovako, piše City magazine.

Oronula i zapuštena, dvospratnica izgleda sasvim drugačije. Na gornjem spratu kuće pojedini prozori su razbijeni, zidovi se ljušte, malter otpada, a u samom dvorištu poređano je mnoštvo umetničkih slika.

„Eto odgovora na pitanje iz filma ‘Šta će biti sa kućom?’“

„Sramota“,

„Može da se iskoristi za restoran, konačište, da ne kažem, večno. Ne znaju iz grada da postoji. Ima još, Dositejeva Flojdova kuća, Majstorska radionica u Ravaničkoj, Balkanski špijun u Serdar Jola srušena, ali u Cerskoj 32, kuća sa koje pada Ilija Čvorović je moguće još tamo. A tek Džems Bond“.

Pročitajte još:

„I Topalovici se u grobu prevrću, u kakvom im je stanju kuća. Ha ha ha ha za „Turistički savez Beograda“. Ovo je njihova razglednica u totalu!“

„Žalosno da ovako propada bez obzira čija je“, samo su neki od komentara ispod tvita.

Inače, za snimanje je upotrebljena kao eksterijer, a scene unutra snimane su na drugim lokacijama i studiju.

BONUS VIDEO: Beograd u filmskim scenama

Komentari

Svi komentari (1)