Hit posao: Plaćaju da ludujete na Ibici uz nezgodan uslov

Podeli:
Ibica
Ibica je poznata po žurkama Foto: travelstock44 / Alamy / Alamy / Profimedia

Želite da se provodite na rejv žurkama na Ibici i za to budete plaćeni? Zapravo postoji posao za vas, ali ima jedna začkoljica.

Možete da budete plaćeni za partijanje na Ibici, ali ćete raditi kao prikriveni agent policije – vaš zadatak je da izveštavate o okupljanjima koja krše propise uvedene zbog pandemije koronavirusa.

Prema pisanju Diario de Ibiza, španska policija želi da uspostavi tim koji će im pomoći u suzbijanju ilegalnih zabava. Potrebni su im stranci jer je, kako kažu, lokalcima već dojavljeno kako lokalna policija izgleda.

Ibica je prošlog meseca uvela potpunu zabranu okupljanja u domaćinstvima u periodu od 1 do 6 sati ujutru u pokušaju da obuzdaju sve veći broj zaraženih na ostrvu. Ostrvo je u julu doživelo alarmantan porast slučajeva nakon što se otvorilo za turiste.

Foto: Shutterstock

Ibica je od 4. avgusta zabeležila prosek od 991 dnevna slučaja, u odnosu na 40 do 50 slučajeva dnevno u maju.

Pročitajte još:

„Nije lako jer je profil osoba koji tražimo stranci između 30 i 40 godina, ali radili smo na tome dve nedelje“, rekao je lokalni zvaničnik Marijano Huan za Diario de Ibiza.

Bilbord je u junu objavio da je španska vlada naložila da mesta poput barova i klubova ostanu zatvoreni između pola 10 i 8 ujutru. Vlasnici lokala koji organizuju zabave i krše propise mogli bi biti kažnjeni do 676.000 dolara, prema vladinom saopštenju.

Kazne nisu zaustavile žurke, samo su ih preselile u privatne kuće, prema Guardianu, uprkos tome što je vlada zabranila i okupljanja u domaćinstvima.

Policiji Ibice je „teško da se infiltrira“ na žurke kada lokalno stanovništvo zna ko su.

***

Bonus video:Alkatraz – od surovog kazamata do turističkog dragulja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar