Gordon Remzi, testenina
Gordon Remzi nas uči kako da skuvamo pastu, Foto: - / Digifoodstock / Profimedia

Jedan od najpoznatijih kuvara u svijetu Gordon Remzi podelio je svoje ključne trikove za kuvanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje testenine.

Iako većina ljudi testeninu proba u vremenskim razmacima kako bi videli da li dovoljno kuvana, poznati kuvar Gordon Remzi ima bolji trik, prenosi N1.hr.

Svoje kuvanje počinje stavljanjem vode u lonac, a uvek koristi neki veći kako bi se testenina ravnomerno skuvala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se testenina ne bi slepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda provri jer ona meša testeninu u šerpi.

PROČITAJTE JOŠ:

Ako upotrebljavate dužu testeninu, poput špageta, savetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite celu kako bi se i drugi kraj skuvao. Postavite tajmer na vreme koje piše na pakovanju testenine, a kada je vreme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osetiti da li dovoljno skuvana. “Pod prstima je čvrsto, a kuvano. Trebalo bi da bude ‘al dente’, dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo.”

Procedite testeninu, dodajte još malo soli, malo bibera i kašičicu maslinovog ulja. Sve dobro promešajte, i spremni ste za sledeći korak.

***
Bonus video: Vremenska posna dijeta

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare