Antonio Ahel/ATAImages

Na mrežama je ponovo viralan snimak na kojem su našeg legendarnog glumca Dragana Gagija Jovanovića pitali da strancu objasni šta to znači srpski inat.

Inat – reč koja se često čuje na našim prostorima, a koju stranci ne mogu da razumeju. Inat se često ističe kao primer reči u srpskom jeziku koju je teško ili nemoguće prevesti na druge jezike.

Može da bude i pozitivna i negativna osobina, a može i da košta.

Pročitajte još:

Taj srpski inat su na svojoj koži bezbroj puta osetili strani sportisti kada igraju protiv naših, a treneri i selektori intuitivno jasno uočavaju kada kod sportista „proradi inat“.

Upravo se o tom srpskom inatu često pokreće priča i na društvenim mrežama i forumima.

Tako je na mreži Reddit osvanuo viralan snimak na kojem su našeg legendarnog glumca Dragana Gagija Jovanovića pitali kako bi nekom objasnio šta to znači srpski inat. Ubrzo se snimak proširio internetom, kao prava definicija.

View this post on Instagram

A post shared by Beograd Info (@beograd_info)

Njegov odgovor je pobednički:

“Inat je nešto što je nama najveća mana I najveća odlika. U isto vreme. Taj inat ako se okrene na pozitivno, mi smo u stanju čuda da napravimo na bilo kom polju. Ako to oseti naš čovek, tu nepravdu neku, pa ti si ga nadrljao bajo. To je najlepše i to volim strašno kod našeg naroda. Taj inat”, rekao je naš proslavljeni glumac.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare