Feng šui tajne: Koja boja novčanika će ti doneti više para

Podeli:
feng šui za novac
Foto: HFPA Photographer / PictureLux / Profimedia

Drevna kineska veština koja snagom energije stvara harmoniju između nas i okoline nije samo za uređenje kućnog prostora. Feng šui kaže i da boja novčanika i te kako utiče na to da li ćemo biti švorc ili ne.

Mada nam je prva asocijacija na feng šui to kako da postavimo krevet u spavaćoj sobi, ova filozofija krije i savete za dobar kućni budžet. Naime, svaka boja sa sobom nosi određenu energiju, pa nije svejedno koje nijanse vam je novčanik – ako ne biste da stalno krpite kraj s krajem.

Plava

Ova boja znači da će vam novac iscuriti iz ruku baš poput vode, pa se nikako ne preporučuje kao izbor za vaš novčanik. Plava boja je simbol vode i ona bukvalno ispira novac iz novčanika. Zato gledajte da je zaobiđete.

Pročitajte još:

Crvena

Feng šui kaže da je ovo univerzalna boja, pa ako hoćete da igrate na sigurno, birajte crveni novčanik, i to u nijansi koja prija vašim očima. Ta pozitivna energija će onda biti usmerena na rast vašeg blagostanja. Znajte i da je najbolje da ovakav novčanik bude od kože.

Crna

Predstavlja bogatstvo i napredak. Ako želite da ostvarite uspeh na poslovnom i finansijskom planu, crni novčanik je pravi izbor vas, posebno ako ste rođeni u vodenom znaku.

Smeđa

Ovo je prava boja za one koji se trude da uštede novac ili da troše što manje. Odličan je izbor za osobe rođene u elementu vatre ili vode.

Zelena

Simbolizuje rast i život, pa u feng šuiju obećava procvat na ličnom i poslovnom planu, nove uspešne početke. Preporučuje se osobama rođenim u znaku zemlje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar