Foto: Nova.rs

Gušimo se u otpadu...

Navikli smo da je Beograd toliko prljav, da nas gomila smeća oko nas više i ne čudi. A svakim danom, u srpskoj prestonici otpada je sve više – a komunalne službe ne postižu da blagovremeno prazne kontejnere i kante.

Čitateljka Nova.rs podelila je sa nama prizor koji, kako kaže, svakog vikenda zatekne u Zvezdarskoj šumi. Ona je za naš portal ispričala da komunalne službe tek u ponedeljak odnose smeće, koje do tada ruži najzeleniji predeo Beograda.

„Smeće svakog vikenda preplavi Zvezdarsku šumu, ne razumem zašto komunalne službe ne reaguju vikendom kad je najveća koncentracija ljudi“, požalila se.

Foto: Nova.rs

A i na društvenim mrežama je osvanuo šokantan snimak iz jednog naselja, na kojem se vidi kako se gomila smeća razlila iz davno popunjenih kontejnera.

„Opet nas NATO truje“, bio je sarkastični komentar uz video.

„Kad se ovako prelivaju kontejneri ti je zato što se ne prazne dovoljno često. Kad narod baca stvari na divlju deponiju to je zato što nema predviđenog mesta za odlaganje đubreta. Niti sistema za odlaganje istog“, primetio je komentator.

Pročitajte još:

„Ni 10 godina da nas NATO bombarduje ne bi napravili štetu koju sami sebi pravimo“, dodao je neko.

Inače, gomila smeća je čest prizor u prestonici. Nekada ponos grada – Glavna železnička stanica – takođe je postala pravo smetlište.

U Srbiji se reciklira manje od dva procenta kućnog otpada, po čemu za Evropom višestruko zaostajemo. Čak 80 odsto komunalnog otpada završi na deponijama.

***

Bonus video: Divlja deponija u Krnjači

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram