Foto: Nenad Lazić/Nova.rs

Članovi ekološkog građanskog pokreta “Odbranimo šume Fruške gore” ostavili su "poklon" pred vratima Uprave Nacionalnog parka Fruška gora.

Naime, aktivisti, koji se bore za očuvanje NP Fruška gora, pokupšili su smeće koje su drvoseče ostavile nakon obavljenog posle i u kesama ga dopremili do kapije. „S ljubavlju, vaše drvoseče“, piše u posveti.

Foto: Facebook

„Uživajte u prirodnim lepotama Nacionalnog parka Fruška Gora… drvoseče koje je angažovala uprava JPNP FG. Pomozimo im da se očisti to što firme plaćene na tenderu našim novcem ostavljaju duboko u šumi gde nema izletnika. Iskreno se nadam da će se bar malo posramiti jer ovo tolerišu i ne preduzimaju ništa da se ovo spreči“, podeljeno je na Fejsbuk stranici pokreta “Odbranimo šume Fruške gore” , uz fotografije prizora na koje su aktivisti naišli u akciji čišćenja šume.

Nakon svakog vikenda koji Novosađani provedu na Fruškoj gori, društvene mreže budu preplavljene potresnim fotografijama poobaranih stabala, razrovanih pešačkih staza i ogoljenih površina Nacionalnog parka, na kojima ostaje samo – đubre.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)