Seksi fotke
Foto: sakkmesterke / Alamy / Alamy / Profimedia

Prosto rečeno - može mi se.

Zahvaljujući generacijama žena koje su se borile za moje pravo da moje telo bude samo moje i da samo ja odlučujem šta ću s njim – može mi se.
Zato što su žene oduvek radile seksi, nevaljale i „zabranjene“ stvari u svrhu zavođenja, a ova je drugačija samo u tome što ostavlja pisan trag i ako je neko zloupotrebi, može da završi u zatvoru. Šteta što se to retko dešava.

Pročitaj i:

No, čini mi se da dolaze druga vremena jer tu su sad neke žene koje kažu „ne može“ i ne planiraju da umuknu. Ja sam jedna od njih.

I hoću da provociram i raspaljujem maštu onako kako sama želim i ko god me zbog toga smatra nemoralnom ili manje vrednom nije bolji od one čuvene „kurva, jebe se gola“, da oprostite na rečniku. I može mi se jer moju vrednost kao žene i čoveka ne određuju seksi igre kojima se zabavljam, hvala seksualnoj revoluciji na tome, desila se pre 50 godina, za neupućene.

Foto: Peter Horree / Alamy / Alamy / Profimedia

Slala sam seksi fotke momcima, šaljem ih i sad mužu od kog se ne razdvajam i koji me video golu par hiljada puta i nastaviću, a on me zbog toga samo više obožava i nikad nam nije dosadno. Nisam primetila da me manje ceni jer prave osobe neće vas definisati na osnovu onoga što radite u seksu. Ako hoće, takvi vam ne trebaju.

Prave osobe takođe vam nikad neće reći šta je u seksualnosti poželjno, a šta zabranjeno, jer će je tretirati kao beskrajni prostor slobode u kom je sve dozvoljeno, dok god to svi učesnici žele, a golišave fotke samo su bezazlen uvod u ovu priču. Bezazlen dok ne naiđu idioti koji nisu odmakli od neandertalca, a kamoli od seksualne revolucije, i zloupotrebe i vaše poverenje i spremnost na igru.

Foto: Album – Fine Art Images / Album / Profimedia

Mame, učite sinove da ne budu govnari, da žena nije kurva kad je gola i da se poštovanje gradi na drugim frontovima, a ne u krevetu. Borite se da nijedan od ovih idota ne prođe nekažnjeno jer onda nećete morati da učite ćerke da „ne veruju nikom“ i da se sputavaju u igri, jer niko ne zaslužuje da bude osramoćen zato što želi da bude slobodan.

I da, jeste sloboda mnogo više od golotinje, ali i golotinja je sloboda jer je najprirodnija stvar na svetu, a mi smo je upropastili.

Foto: Vincenzo PINTO / AFP / Profimedia

Prva zvanična erotska fotografija u Srbiji, sačuvana do danas, nastala je pre tačno 102 godine. Posle Prvog svetskog rata menja se doživljaj žene i ženskog tela, ona od objekta postaje subjekat i to snažan i samosvestan, a njeno oružje za emancipaciju između ostalog je i seksualnost.

Od zakopčanih patrijarhalnih robinja, žene postaju te koje lično iniciraju i osmišljavaju snimanje čitavih serija erotskih fotografija, u kojima su upravo one glavni akteri i tako ističu svoju žensku osvešćenost kao nešto čime se ponose. One preuzimaju kontrolu nad ženstvenošću i prave od toga sferu svoje slobode.

Pročitaj još:

Inspirisana razglednicama sa Zapada, koje su se razmenjivale u pismima beogradskog višeg staleža i delile u kuloarima, jedna Beograđanka došla je u fotografski atelje u Ulici kralja Milana, te 1919, rešena da se osveti ljubavniku koji ju je ostavio. Nastala je ova fotografija, sa porukom na poleđini: „I dugo sećanje, naivna, Ž. J.“

Njen đavolasti pogled je, međutim, sve samo ne naivan i kao da i danas poručuje – neću ja patiti za tobom, patićeš ti za mnom, ovo je moje dupe i možeš samo da ga poljubiš.

Ili što bi rekla Seve, još trava nije nikla tamo gde je stala moja štikla.

Može nam se. Žive bile!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare