Jeftini detalj koji će svaki dom učiniti luksuznijim

Podeli:
dnevna soba; dizajn enterijera
Foto: Olena Ivanova / Panthermedia / Profimedia

Sveže cveće, posebno aranžmani kakve viđamo po Instagramu u domovima slavnih, pravi su luksuz za mnoge ljude. Ali vam zapravo ne treba mnogo novca da u svoju kuću ili stan unesete dašak prirode i topline.

Zadivljujući cvetni aranžmani kakve viđamo u u domovima slavnih sastoje se od divljeg poljskog cveća, ali i onoga koje nalazimo u većini dvorišta, samo ih treba vešto iskombovati, piše Tportal.

Pročitajte još:

To nije naročito teško uz nekoliko saveta.

Poigrajte se s granama

Jedan od trenutno popularnijih trendova je korištenje različitih tekstura, i to kombinujući ne samo različite vrste cveća već i oblike, sorte, grane, latice, boje… Stoga kako biste stvorili jedinstven cvetni aranžman obogatite ga zanimljivom granom. Prilično je jednostavno: stavite velike grane u efektan vrč ili vazu napunjenu s dosta vode, koja će spječiti da njihova težina prevrne posudu, a oko nje dodajte cveće.

Cveće ne mora da bude u vazi

Ko kaže da cveće uvek mora stajati u vazi na stolu ili polici. Zašto ga na biste pretvorili u umetničku instalaciju i stavili na zid? Odlično izgledaju kad vise sa tavanice ili ‘plutaju’ na zidu.

Umesto svežeg suvo cveće

Trend suvog cveća uključujući različite vrste trava zadnjih nekoliko godina je sve popularniji, a svideće se onima koje frustrira kratak život svežeg. Aranžmani od suvog cveća imaju neutralnu paletu boja i zanimljivu teksturu, a najtraženije je divlje suvo cveće. Stoga kad krenete na mali izlet izvan grada krenite u potragu za cvećem koje će krasiti vaš dom.

Monohromatska paleta

Sve su popularniji i monohromatski aranžmani i to u neutralnim paletama boja. Zemljane i neutralne nijanse, posebno nijanse prljavo roza boje, u keramičkim vazama, posebno su omiljene među poznatima. Da biste to postigli u vazu stavite cveće u različitim nijansama iste boje, ali svakako vodite računa da uključite različite oblike i teksture cveća kako bi aranžman izgledao što zanimljivije.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar