grejanje
Foto:Screenshot/TikTok/klairedelysofficial

„Ne mogu da verujem da delim ove savete, ali...“

Teška zima je pred nama – to slušamo skoro svakodnevno i čini se da se već smrzavamo unapred. U svemu onda veliku pažnju privuče kad neko kaže da četiri zime nije palio grejanje i da ima trik kako da smanjimo račune.

Baš to je izjavila jedna tiktokerka – tvrdi da je uz par jednostavnih trikova moguće hladnoću lakše podneti, čak i ako grejanja nema uopšte.

Kler de Lis kaže da ima četverogodišnje iskustvo kad je u pitanju život bez grejanja u svom domu. Posle ove prilično neverovatne trvdnje ona je u videu objasnila kako uštedeti na računima preko zime.

Pročitajte još:

Uz napomenu da je video za one sa minimalnim budžetom, ona kaže je tu trik sa komadom tkanine koji se stavlja oko vrata.

@klairedelysofficial Never thought I would be sharing this knowledge, but here we are. #thanksboris #liztruss #energycrisis #winter #cold ♬ original sound - Klaire de Lys

Naime, Kler kaže da od starih pamučnih helanki možete da isečete delove koji će služiti kao okovratnik i ujedno vas ugrejati. One uže delove možete da prilagodite deci ili po potrebi da spojite dva dela.

Svakako, od pomoći je i ako se slojevito toplo obučete dok ste u kući – pritom, ona je u videu u jakni…

U drugom snimku Kler savetuje da se poslužite flašama sa toplom vodom. Nakon što sipate vruću vodu u jednu ili dve flaše, umotajte je u neku tkanniu, najbolje majicu ili peškir, i stavite uz sebe u krevet kad pođete da spavate, samo pazite da je tkanina dovoljna da se ne opečete.

@klairedelysofficial Btw, the water bottle is called Hoo. #staywarm #costofliving #noheating ♬ original sound - Klaire de Lys

Ona kaže da je dobra ideja i da se pokrivate većim pokrivačem nego što su dimenzije vašeg kreveta jer ćete se tako bolje zagrejati. Kaže da je važno i da je prekrivač punjen vunom. Uz to, savetuje da preko njega stavite jedan težak deblji prekrivač koji može da bude i pamučni i sintetički – važno je samo da bude težak jer je u tome caka.

BONUS VIDEO: Da li ćemo se smrzavati ove zime

Komentari

Svi komentari (2)