Brutalne ilustracije pokazuju šta nije u redu s ovim svetom

Lifestyle 06. sep. 202023:22
Podeli:
Foto:Instagram/johnholcroftillustration

Kad vas neko pita šta nije u redu s današnjim svetom, pokažite mu neku od ilustracija umetnika Džona Holkrofta. Bilo koju.

Umetnost Džona Holkrofta karakteriše jednostavan i upečatljiv likovni izraz, ali s dubokim i komplikovanim značenjem – on nam bukvalno crta stvarnost, tako da ne možemo da skrenemo pogled i da se pravimo se da ne vidimo koliko je teška i tužna i nepravedna i ružna. Ne možemo ni da se pravimo da ne znamo ko je kriv za to – Holkroft se ne uzdržava ni kad treba uprti prstom.

„Inspiraciju dobijam tako što posmatram život uopšte. Uvek sam bio čudak i video stvari na malo drugačiji način, mislim da se to vidi u mom radu“, rekao je umetnik za magazin Bored Panda.

Pročitajte još:

I zaista – Holkroft posmatra svet oko sebe pažljivije nego drugi, neke stvari vidi jasnije nego drugi, a onda ih beleži svojim satiričnim i brutalno iskrenim crtežima koje svi šeruju s gorkim smeškom. Objavljivani su u medijima kao što su Guardian, Telegraph, Times i BBC, ali su na društvenim mrežama dobili svoj prostor poput nekog ilustrovanog rečnika svega što nije u redu s današnjim društvom.

Prilično smo sigurni da ćete lako uhvatiti „definicije“.

Detinjstvo

Ravnopravnost

Izolacija

Ambicija

Čokolada

Šuma

Srce

Lek

Dogovor

Zdravstvo

View this post on Instagram

Healthcare bureaucracy

A post shared by John Holcroft (@johnholcroftillustration) on

Koreni

Lajk

Klimatske promene

Oružje

Budućnost sveta

Roditeljstvo

Glad

Nauka

Zvezda

Ogledalo

Nasilje

Maska

Infuzija

Sreća

 

Starost

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar