The Inn at Little Washington
Foto: Jane Wooldridge / Zuma Press / Profimedia

Svet uveliko bruji o tome kako će izgledati restorani posle korone i da li ćemo zaista morati da idemo na romantične sastanke i porodične večere ograđeni pleksiglasom. Korak dalje otišao je čuveni američki restoran koji ima čak tri Mišelin zvezdice, The Inn at Little Washington.

Omiljena destinacija sladokusaca u Vašingtonu priprema se za ponovno otvaranje kasnije ovog meseca, s obzirom na to da je u državi Virdžinija počelo sa popuštanjem mera i otvaranjem „neesencijalnih preduzeća“. Tokom prve faze restoranima će u toj saveznoj državi biti dopušteno da goste poslužuju na terasama, koje su limitirane na 50 odsto kapaciteta.

Međutim, uprava restorana The Inn at Little Washington, u kojem degustacijski meni započinje od 248 dolara po osobi, ne želi da stolovi kod njih budu prazni. Zbog toga je šef Patrik O’Konel odlučio da ih popuni – lutkama. Fotografije na društvenim mrežama iz restorana prikazuju lutke u perikama i haljinama iz četrdesetih godina proškog veka, odnosno u odelima s kravatama i šeširima. Lutke su postavljene tako da izgledaju kao da jedu za stolovima, naizgled u razgovoru.

O’Konel je za „Washingtonian“ rekao da njegov restoran ozbiljno shvata pandemiju i da su odradili dubinsko čišćenje. Kad restoran otvori svoja vrata, osoblje će nositi maske s još jednim detaljem koji bi mogao dodatno da oraspoloži ljude – svaka od njih će biti ukrašena osmehom Merilin Monro ili bradom Džordža Vašingtona.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)