Teška hrana i tri sata za šporetom nikako ne idu uz velike vrućine. Zato je tu osvežavajuća salata od tunjevine koja se pravi očas posla. Uz jedan trik biće duplo ukusnija.
Ovo jelo je prepuno proteina, zasitiće vas i dati vam dovoljno energije, a znatno ukusnija će biti dan nakon pripreme – kad se svi sastojci lepo sjedine.
Sastojci:
2 velike konzerve tune
200 g kuvane leblebije
1 svež krastavac
1 sveža paprika
½ glavice luka
2-3 sušena paradajza
5 maslina
2 kašike kapara
1 šaka svežeg peršuna
Preliv za salatu:
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
1 kašičica limunovog soka
1 kašičica sušenog peršuna
1 kašičica sušenog origana
so i biber po želji
Priprema:
Ocedite tunu od ulja iz konzerve. Sitno naseckajte krastavac, papriku, luk, sušen paradajz i peršun. Na manje komade isecite i masline. Pomešajte povrće s oceđenom tunom i leblebijom i dodajte kapare.
U manjoj posudi sjedinite sve sastojke za preliv i dobro ga umešajte u salatu.
Stavite salatu u frižider nekoliko sati, a idealno bi bilo preko noći da bi bila još ukusnija. Možete je služiti na tostu, u tortilji ili čak uz testeninu ili kuvan pirinač.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: