Sveži krastavci služe se kao osvežavajuć i hrskav dodatak uz razna jela, a posebno ona dobro začinjena. Sjajno se slažu sa sosovima na bazi jogurta, a predstavljaće i odličnu namirnicu za salatu koju možete da poslužite s malo soli i bibera. A tu je i slasna marinada za najfiniju salatu od krastavaca.
Ako želite da poboljšate ukus svežih krastavaca – marinirajte ih s ekstraktom limuna. To je sastojak koji se češće koristi u pripremi kolača i torti, ali ima snažan limunast ukus koji će se sjajno sjediniti s krastavcima.
Imajte na umu da ekstrakt limuna možete da zamenite sveže isceđenim sokom ovog citrusnog voća, ali znajte da nećete dobiti ni približno iste rezultate. Salata će uspeti i imati sjajan osvežavajuć ukus baš zahvaljujući ekstraktu limuna.
3 velika krastavca
150 ml sirćeta
6 kašika belog šećera
1 kašičica ekstrakta limuna
so i biber po želji
Krastavce dobro operite i isecite na manje komade. Po želji oljuštite koru krastavca pre nego što ga isečete na manje komade.
U posebnoj činiji pomešajte sirće, šećer, ekstrakt limuna, so i biber.
Tečnost prelijte preko krastavaca. Poklopite i stavite u frižiderk da se ukusi sjedine barem na dva sata, a idealno bi bilo preko noći.
Salatu poslužite ohlađenu s jelom po želji.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: