Malo ko ne voli meso i povrće "s rešetke", ali često se dogodi da meso nije ravnomerno pečeno, zavisno od toga kako je raspoređen žar. Zato se postavlja pitanje kako rasporediti meso da bude jednako pečeno i sočno.
“Trik od 90 sekundi” mogao bi biti rešenje tog problema.
Pre stavljanja mesa potrebno je jako zagrejati rešetku, a kad se vatra smanji na srednju temperaturu, uzmite narezan hleb i rasporedite ga po rešetki.
Nakon tačno 90 sekundi ga okrenite i po hlebu procenite na kojim je mestima žar jači, a na kojima slabiji i prema tome rasporedite meso.
Deblje komade poput stekova stavite na topliji deo rešetke, a povrće će se sasvim dobro ispeći i na manje užarenom delu. Pečeni hleb idealan je dodatak mesu, a od viška sutradan možete napraviti ukusne krutone, piše Pun kufer.
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: