Možda vam je glavna asocijacija na “tart” slatka, ali – ovog puta donosimo vam recept za slanu verziju sa slaninicom I povrćem kao sjajan “smuti pa prospi” slani doručak.
Takođe, imate dovoljno prostora za improvizaciju sa svojim omiljenim namirnicama – a recept uvek možete da promenite i u zavisnosti od onoga što imate u frižideru, napominje City magazin.
150 g luka,
2 čena belog luka,
50 g dimljene slanine,
150 g tikvica,
100 g šargarepe,
50 g sira,
60 g brašna,
1/2 kašičice praška za pecivo,
1/2 dl ulja,
3 jaja,
so, biber.
Slaninu ispecite na tiganju bez dodatka masnoće. U jednu činiju stavite luk, beli luk, tikvice, šargarepu i slaninu. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, so i biber. Sve dobro izmešajte kašikom.
Okrugli kalup prečnika 22 cm premažite sa maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 – 35 minuta.