Foto: Jen Rich / The Picture Pantry / Profimedia

Možda vam je glavna asocijacija na “tart” slatka, ali – ovog puta donosimo vam recept za slanu verziju sa slaninicom I povrćem kao sjajan “smuti pa prospi” slani doručak.

Takođe, imate dovoljno prostora za improvizaciju sa svojim omiljenim namirnicama – a recept uvek možete da promenite i u zavisnosti od onoga što imate u frižideru, napominje City magazin.

Sastojci

150 g luka,

2 čena belog luka,

50 g dimljene slanine,

150 g tikvica,

100 g šargarepe,

50 g sira,

60 g brašna,

1/2 kašičice praška za pecivo,

1/2 dl ulja,

3 jaja,

so, biber.

Pročitajte još:

Priprema

Slaninu ispecite na tiganju bez dodatka masnoće. U jednu činiju stavite luk, beli luk, tikvice, šargarepu i slaninu. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, so i biber. Sve dobro izmešajte kašikom.

Okrugli kalup prečnika 22 cm premažite sa maslacem i pospite brašnom. Ulijte smesu, poravnajte je i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 – 35 minuta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar