Losos Foto: Shutterstock

Stručnjak za bezbednost hrane upozorio je ljude da izbegavaju da naručuju ribu u restoranima ponedeljkom jer rizikuju da se razbole.

Da li ste znali da postoje određeni dan u nedelji kada ne bi trebalo da poručujete ribu u restoranu jer može da škodi vašem zdravlju?

Dr Darin Detviler, bivši savetnik za bezbednost hrane FDA i USDA kaže da naručivanje ribe početkom nedelje može da poveća rizik od trovanja hranom.

Rekao je da riblje pijace obično nisu otvorene vikendom, što ostavlja mogućnost osoblju restorana da ribu drže u frižideru ili zamrzivaču nekoliko dana.

„Riba koja nije sveža može biti podvrgnuta hemijskim promenama, što dovodi do kvarenja koje utiče na njen ukus, miris i bezbednost“, kaže dr Detviler za Daily Mail.

Losos Foto: Shutterstock

On je primetio da pokvarena riba takođe može da sadrži visok nivo histamina, hemikalije koju oslobađa imuni sistem.

Kada se previše otpusti, to može da dovede do trovanja skombroidom i dovede do reakcija koje su slične alergijama poput osipa, dijareje, znojenja, glavobolje i povraćanja, prenosi Walesonline. co.uk.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar