recept za jagnjetinu
Foto:Shutterstock

Kad imate kvalitetno meso, treba vam tek nekoliko začina i sastojaka da biste ispekli finu, meku i sočnu jagnjeću kolenicu.

Mlada janjetina ili italijanski abbacchio je vrlo popularna vrsta mesa u Italiji, a posebno u Rimu. Rimljani su usavršili način za pripremu janjetine bez previše muke i filozofiranja, pišu na sajtu Pun kufer.

Sastojci:

1 jagnjeća kolenica od oko 1,5 kg

2-3 grančice ruzmarina

2-3 čena belog luka

1 čaša belog vina

1 lovorov list

so i biber po želji

ekstra devičansko maslinovo ulje

Pročitajte još:

Priprema:

Stavite jagnjetinu u pleh za pečenje i prekrijte očišćenim i naseckanim listićima belog luka, ruzmarinom i lovorovim listom.

Preko mesa prelijte vino, utrljajte maslinovo ulje, so i biber.

Stavite meso da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 90 minuta.

Nakon pola sata izvadite pleh iz rerne, promešajte začinsko bilje i podlijte meso saftom iz pleha. Tad možete da dodate i kockice krompira ako želite da ih ispečete zajedno se mesom.

Nastavite da pečete na istoj temperaturi.

Poslužite toplo sa salatom po želji.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar