Kad imate kvalitetno meso, treba vam tek nekoliko začina i sastojaka da biste ispekli finu, meku i sočnu jagnjeću kolenicu.
Mlada janjetina ili italijanski abbacchio je vrlo popularna vrsta mesa u Italiji, a posebno u Rimu. Rimljani su usavršili način za pripremu janjetine bez previše muke i filozofiranja, pišu na sajtu Pun kufer.
1 jagnjeća kolenica od oko 1,5 kg
2-3 grančice ruzmarina
2-3 čena belog luka
1 čaša belog vina
1 lovorov list
so i biber po želji
ekstra devičansko maslinovo ulje
Stavite jagnjetinu u pleh za pečenje i prekrijte očišćenim i naseckanim listićima belog luka, ruzmarinom i lovorovim listom.
Preko mesa prelijte vino, utrljajte maslinovo ulje, so i biber.
Stavite meso da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni oko 90 minuta.
Nakon pola sata izvadite pleh iz rerne, promešajte začinsko bilje i podlijte meso saftom iz pleha. Tad možete da dodate i kockice krompira ako želite da ih ispečete zajedno se mesom.
Nastavite da pečete na istoj temperaturi.
Poslužite toplo sa salatom po želji.
BONUS VIDEO:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: