Torte od palačinki idealna su poslastica kad ne želite da uključujete rernu. Najbolje od svega je što ne morate da se brinete ako vam i koja pukne jer niko neće primetiti.
Palačinke za tortu mogu biti i nešto deblje, a kako bi im u kombinaciji s kremom od maskarponea ukus bio poput tiramisua, dodajte im i instant kafu. Najbolji izbor je ona u finom prahu.
Varijacija na temu radi se i s običnim, belim palačinkama, kremom od maskarponea i jagodama, a recept možete i pojednostaviti do te mere da ih premažete pudingom od vanile. piše Pun kufer.
Sastojci za palačinke:
3 jaja
300 g brašna
600 ml mleka
50 g putera
70 g tamne čokolade
3 kašike šećera
1 kašika instant kave
prstohvat soli
Krema:
5 žumanca
120 g šećera
500 g maskarpone sira
250 ml slatke pavlake
1 kašičica arome vanile
Priprema:
Jaja izmešajte sa šećerom pa dodajte so, kafu, brašno i mleko pa ponovno izmešajte.
Rastopite maslac i čokoladu pa kad se malo ohladi umešajte u smesu.
Izmiksirajte žumanca sa šećerom pa ih kuvajte na pari oko 15 minuta mešajući, pa ih ostavite da se ohlade.
Prebacite žumanca u posudu i izmešajte s maskarponeom i aromom vanile pa kratko izmiksirajte da se sastojci povežu.
Slatku pavlaku umutite mikserom u šlag i dodajte ga maskarponeu sa žumancima.
Ispecite malo deblje palačinke. Na svaku stavite kašiku do dve smese pa preklopite drugom dok ne potrošite sastojke. Viškom krema obložite stranice torte. Prema želji ukrasite kakaom.
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare