Recept za supu od piva objavljen je davne 1813. godine, ali sigurno je da bi mogao da bude interesantan i u skladu s današnjim ukusima. Pritom se sprema super lako i verovatno već imate sve sastojke.
Kuharsku knjigu kaptolskog kanonika Ivana Birlinga koja je izdana u Zagrebu davne 1813. godine i napisana starohrvatskim jezikom, prilagodio je zagrebački ugostitelj Zlatko Puntijar, kako bi skrenuo pažnju na lepotu ukusa starih jela. Među njima je i supa od piva, koju je portal 24sata.hr uvrstio u svoj izbor.
Sastojci
0,75 l piva
1,75 dl pavlake
6 žumanaca
malo šećera
malo mirođije
malo izrendane limunove kore
Priprema
U lonac uliti pivo i dodati šećer po želji, mirođiju i limunovu koricu. Ostaviti da provri.
U posebnoj posudi dobro izmiksati pavlaku i žumanca. Jako mešajući smesu uliti u kipuće pivo.
Služiti s preprženim hlebom.