Foto:Shutterstock

Evo ideje za fantastičan ručak za ljubitelje mesa.

Sastojci:

450 g pilećeg filea

1 kašičica bibera

40 g pršute

2 kašike maslinovog ulja

100 g čeri paradajza

Sos od gorgonzole:

100g praziluka

100 g gorgonzole

200 ml pavlake za kuvanje

1/2 kašičice belog luka u prahu

so, biber

1/2 kašičice majčine dušice

Za premazivanje posude:

1 čen belog luka

malo maslaca

Priprema:

Pileći file pospite biberom, pa svaki komad umotajte tanko narezanom pršutom.

Pročitajte još:

Pržite na maslinovom ulju po dva minuta sa svake strane, pa izvadite meso na tanjir i pokrijte dok pripremate sos.

Za sos na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan praziluk dok ne omekša.

Dodajte gorgonzolu iskidanu na komadiće i polako dodajte pavlaku za kuvanje, miješajući dok se sir ne otopi, a sos blago zgusne, prenosi N1.

Dodajte beli lik u prahu. pa po potrebi posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom.

Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje natrljajte belim lukom presečenim na pola, pa premažite maslacem.

Zatim sipajte sos od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljen čeri paradajz. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno!

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar