Evo ideje za fantastičan ručak za ljubitelje mesa.
Sastojci:
450 g pilećeg filea
1 kašičica bibera
40 g pršute
2 kašike maslinovog ulja
100 g čeri paradajza
Sos od gorgonzole:
100g praziluka
100 g gorgonzole
200 ml pavlake za kuvanje
1/2 kašičice belog luka u prahu
so, biber
1/2 kašičice majčine dušice
Za premazivanje posude:
1 čen belog luka
malo maslaca
Priprema:
Pileći file pospite biberom, pa svaki komad umotajte tanko narezanom pršutom.
Pržite na maslinovom ulju po dva minuta sa svake strane, pa izvadite meso na tanjir i pokrijte dok pripremate sos.
Za sos na istom ulju na laganoj temperaturi propržite tanko narezan praziluk dok ne omekša.
Dodajte gorgonzolu iskidanu na komadiće i polako dodajte pavlaku za kuvanje, miješajući dok se sir ne otopi, a sos blago zgusne, prenosi N1.
Dodajte beli lik u prahu. pa po potrebi posolite, pobiberite i začinite majčinom dušicom.
Keramičku ili vatrostalnu posudu za pečenje natrljajte belim lukom presečenim na pola, pa premažite maslacem.
Zatim sipajte sos od gorgonzole, dodajte meso i prepolovljen čeri paradajz. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.
Prijatno!
*
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: