Recept za domaći „tviks“, bolji od originala

Gastro 08. sep. 202016:26
Podeli:
Domaći tviks
Domaći tviks; Foto: Nina Firsova / Alamy / Alamy / Profimedia

Tviks (Twix) je jedna od omiljenih čokoladica, a jedna od prednosti kod klinaca joj je i to što ide u paru u jednom pakovanju. Međutim, u domaćoj varijanti dobijate punu kutiju "tviksića", a još su i ukusniji nego kupovni.

Na sajtu Tortekolacirecepti.com našli smo jedan za domaće „tviks“ čokoladice, koji vam neće oduzeti puno vremena.

Sastojci

500 g čokolade

350 g mekih karamel bombona

400 g keksa (petit buerre, plazma ili nekog drugog po izboru, koji se može samleti)

60 ml mleka

4 kašike putera

Priprema

Deo čokolade (oko 200 g) istopiti na pari, sipati u pleh obložen samolepljivom folijom i ubaciti u frižider da se stegne.

Pročitajte još:

Keks samleti, dodati mu istopljeni puter i umešati. Karamele i mleko staviti u šerpu i topiti na srednjoj temperaturu dok se ne dobije glatka masa.

U pleh sa čokoladom presuti prvo samleveni keks. Izjednačiti, dobro pritisnuti i „utabati“, a onda preliti karamelom i vratiti u frižider da se stegne.

Posle izvaditi iz pleha na ravnu površinu i iseći nožem na štanglice (poput kupovnog „tviksa“), pa zatim svaku preliti istopljenom čokoladom i ponovo ubaciti u frižider da se stegne. Naravno, možete i da se ograte s oblicima.

Pogledajte varijantu sa sajta Mogu ja to sama.

 

Komentari

Vaš komentar