Majstor amater kuvanje hrana recepti
Foto:Shutterstock

Za mene sa ovom sjajnom paštetom najbolje idu brusketi sa belim lukom. Uvek ih pravim istovremeno. Učinite to i vi. Nećete se pokajati.

Evo ga jedan ukusan, kremast i poseban veganski namaz. Niskokaloričan i super zdrav. Velik je izvor vitamina E, magnezijuma, biljnih vlakana, a i selena koji je retko prisutan u povrću. Antioksidant je i u organizmu podiže nivo aktivnosti vitamina D. Ovako spremljen može da stoji u frižideru i do nedelju dana, što ne verujem da će se desiti jer ga ne nazivaju slučajno kavijarom od pečuraka.

O autoru:

Sastojci

1 dl maslinovog ulja

1 kašika putera (ili margarina)

2 srednje glavice iseckanog crnog luka

4 čena iseckanog belog luka

*

so i biber po ukusu

1 kašika svežeg peršuna – iseckanog

1 prstohvat majčine dušice

½ kg šampinjona

100 gr sitno seckanog badema

1 kašika soka od limuna

*

2 dl vode

Još recepata Majstora amatera:

Priprema

KORAK 1: Na maslinovom ulju i parčetu putera propržiti luk da bude staklast. Dodati beli luk i posle minut-dva kada zamiriše, ubaciti zajedno sa začinima (so, biber, peršun, majčinu dušicu), oprane i iseckane šampinjone. Sve prodinstati oko 10 minuta, pa dodati usitnjeni badem i sok od limuna.

Pečurke sa bademom pržiti još minut-dva, pa skinuti sa vatre i ostaviti da se prohlade.

KORAK 2: Zajedno sa vodom pečurke ispasirati (najbolje u blenderu). Količinom vode podešavati gustinu dobijene paštete, koja treba da bude glatka i kremkasta.

Posluženje

Dobro ohlađenu paštetu poslužite sa tostiranim hlebom, maslinkama i rukolom. Za mene sa ovom sjajnom paštetom najbolje idu brusketi sa belim lukom. Uvek ih pravim zajedno. Učinite to i vi. Nećete se pokajati.

Majstor amater kuvanje hrana recepti
Foto:Shutterstock

Prijatno, želi vam Majstor amater!

Sutra:

Majstor amater: Što su zimi sarme, leti su punjene paprike

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare