Sofija Loren je govorila kako bi radije jela pastu i pila vino nego bila mršavica, i to je ukratko filozofija po kojoj živi i Monika Beluči.
Monika ne voli da se izgladnjuje. Da bi održala dobru formu, kontroliše porcije i vežba koliko uspe sebe da natera.
Najčešće pliva, a jede sve – meso, ribu, voće, povrće, testenine. Omiljena joj je, naravno, italijanska hrana, i to pasta u svim mogućim oblicima, što jednostavnije, to bolje.
„Kad jedem sa svojim prijateljima, to su trenuci istinskog zadovoljstva, tad potpuno uživam u životu“, rekla je jednom prilikom, a na pitanje koje joj je najdraže jelo odgovara – dobra jednostavna pasta sa parmezanom i maslinovim uljem.
Sastojci:
špagete
parmezan
so
maslinovo ulje
Priprema:
Kad pripremate jelo koje je toliko jednostavno da ima samo nekoliko sastojaka, ključ je da svaki od njih bude najboljeg mogućeg kvaliteta. Dobra italijanska testenina, ekstra devičansko maslinovo ulje, parmezan u komadu, morska so. Priprema je prosta, oduzima maksimalno 15 minuta. Stavite vodu da prokuva, pri samom vrenju dodajte izdašno soli i ubacite testeninu. So se dodaje da bi pojačala vrenje vode kojoj hladna testenina spusti temperaturu. Kad je napola gotova, stavite na vatru tiganj sa maslinovim uljem i dodajte u njega malo vode iz testenine. Al dente skuvana i proceđena, testenina ide u tiganj, izmeša se tako da se film od ulja ravnomerno uhvati svuda, po potrebi se dodaje još vode i skida se sa šporeta. U tanjiru se bogato posipa sveže narendanim parmezanom.
I onda uživate kao Monika Beluči, a kako se osećate, tako i izgledate.