Šporet Foto:Shutterstock

Da li znate koja je prvobitno bila prava namena fioke ispod rerne?

Većina ljudi u fioci ispod rerne drži plehove, foliju, poklopce ili kalupe za mafine. Sigurno je ne koristite za ono za šta su je proizvođači namenili.

Naime, ta fioka zapravo služi za održavanje jela toplim. U pitanju je „topla fioka“ u koju možete staviti hranu nakon pečenja i ona će ostati topla.

U većini uputstava za korišćenje rerne uglavnom piše: Topla fioka osmišljena  da sačuva toplotu vruće hrane na temperaturi za posluživanje. Uvek u nju stavljajte vruću hranu. Hladna hrana ili ona na sobnoj temperaturi ne može se ugrejati ili kuvati u „toploj fioci“.

Ako do sad niste fioku ispod rerne koristili za ono za šta je namenjena, krajnje je vreme da probate…

***

BONUS VIDEO: Vremenska dijeta 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar