U ova teška vremena treba udovoljiti sebi - pa spremiti ovaj savršen spoj dva specijaliteta brze hrane: čizburgera i burita.
Ako ne možete da se odlučite između čizburgera i meksičke hrane, postoji savršen recept koji će spojiti ta dva „grešna“ jela u jedno slasno zadovoljstvo.
Kuvar Morgan Hipvort, vlasnik restorana Morgan Bakehouse, podelio je recept za čizburger burito.
Ovo je idealna hrana da častite sebe u karantinu.
Sastojci za jedan burito:
50g goveđeg mlevenog mesa
30g senfa
15ml soka kiselih krastavaca
6 kiselih krastavaca
40g seckanog paradajza
5 rašeri parčića slaninice
30g mocarele
2 kriške dimljenog sira
1 velika tortilja
Za nadev: pet kriški dimljenog sira i 50ml vode
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
Priprema
Propržite govedinu sa malo morske soli dok ne porumeni, dodajte senf, sok od kiselih krastavaca i paradajz, pa mešajte dok se ne sjedini. Napravite rastopljeni, lepljivi sir dodavanjem kriški u 50 ml vode.
Slaninu pržite dok ne postane hrskava, dodajte mocarelu i sir na nju, dok se ne otope. Stavite meso na tortilju, a zatim sir sa slaninom. Zarolajte i uživajte.
***
Bonus video:
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: