Mus od mente
Mus od mente; Foto: Petr Goskov / Alamy / Alamy / Profimedia

Ako ovo proleće želite da začinite nekim novim, svežim, slatkim ukusom, mus od mente mogao bi da bude dobar izbor. Lagan je i neobičan, a pravi se prilično jednostavno.

Sastojci:

5 žumanaca

100 g šećera u prahu

1 vanilin šećer

4 kašike seckane sveže mente

50 ml likera od mente

50 ml sveže isceđenog soka od pomorandže

2 kašike limunovog soka

800 ml slatke pavlake

3 šlagfiksa

6 listića želatina

listići sveže mente (za dekoraciju)

Priprema:

Žumanca penasto umutiti sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i zajedno kuvati na pari oko pet minuta.

Pročitajte još:

Nakon toga žumancima dodati secekanu mentu, liker, sok od pomorandže i sok od limuna. Kremu i dalje kuvati na pari da se malo zgusne.

Slatku pavlaku pomešati sa šlagfiksom i izmiksati.

Listiće želatina preliti hladnom vodom i ostaviti da stoji oko 10 minuta.

Želatin dobro ocediti od vode, staviti u manju posudu i otopiti na pari. Otopljen želatin dodati kuvanoj kremi sa žumancima, lagano izmešati i malo ohladiti.

Kuvan krem kašikom postupno i laganim mešanjem dodati pripremljenoj slatkoj pavlaci.

Pripremljeni mus staviti u čaše ili posudice, ohladiti, pa posuti listićima sveže mente.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)