Patlidzan punjen sa sirom Majstor amater
Patlidžan punjen sa sirom Foto:Shutterstock

Za ovo jelo me vezuju dve omiljene namirnice - sir i patlidžan. Da, patlidžan moj mesni surogat. I još nešto. Mom nepcu, idealno „leži“ kombinacija ukusa: sira, patlidžana, belog luka i mirođije. I na kraju još i tartar sos. Mmmm…Ima li bolje.

O AUTORU:

Sastojci:

3-4 patlidžana

*

150 g fete ili nekog kremastog sira

1 jaje

1 veza iseckane sveže mirođije

2 čena sitno iseckanog belog luka

so, biber

*

malo ulja

100 gr rendanog kačkavalja

Priprema:

KORAK 1: Patlidžan oprati, iseći na kriške debljine 5 mm, posoliti i ostaviti da, zbog gorčine, pusti svoje sokove. Propržiti ih na ulju da omekšaju, ne duže od 2-3 minuta, pa izvaditi na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.

KORAK 2: Pomešati beli sir, mirođiju, jaje, beli luk, pa posoliti i pobiberiti.

PROČITAJTE JOŠ:

KORAK 3: Smesu sa belim sirom mazati na kriške od patlidžana i urolati. Rolnice rasporediti u nauljen pleh, ili vatrostalni sud, pa ih posuti izrendanim kačkavaljem. Peći ih rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20-tak minuta, odnosno dok se sir lepo ne otopi i rolnice dobiju zlatno-braon boju.

Posluženje:

Rolnice odlično idu uz tartar sos.

Prijatno, želi vam Majstor Amater!

Sutra:
Majstor amater: Punjene tikvice uz sos od mirođije

***

Bonus video: Pica u kućnim uslovima

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar