Za ovo jelo me vezuju dve omiljene namirnice - sir i patlidžan. Da, patlidžan moj mesni surogat. I još nešto. Mom nepcu, idealno „leži“ kombinacija ukusa: sira, patlidžana, belog luka i mirođije. I na kraju još i tartar sos. Mmmm…Ima li bolje.
3-4 patlidžana
*
150 g fete ili nekog kremastog sira
1 jaje
1 veza iseckane sveže mirođije
2 čena sitno iseckanog belog luka
so, biber
*
malo ulja
100 gr rendanog kačkavalja
KORAK 1: Patlidžan oprati, iseći na kriške debljine 5 mm, posoliti i ostaviti da, zbog gorčine, pusti svoje sokove. Propržiti ih na ulju da omekšaju, ne duže od 2-3 minuta, pa izvaditi na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.
KORAK 2: Pomešati beli sir, mirođiju, jaje, beli luk, pa posoliti i pobiberiti.
KORAK 3: Smesu sa belim sirom mazati na kriške od patlidžana i urolati. Rolnice rasporediti u nauljen pleh, ili vatrostalni sud, pa ih posuti izrendanim kačkavaljem. Peći ih rerni zagrijanoj na 200 stepeni 20-tak minuta, odnosno dok se sir lepo ne otopi i rolnice dobiju zlatno-braon boju.
Rolnice odlično idu uz tartar sos.
Prijatno, želi vam Majstor Amater!
Sutra:
Majstor amater: Punjene tikvice uz sos od mirođije
***
Bonus video: Pica u kućnim uslovima
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: