Evo recepta za ukusni domaći Cezar burger.
Veoma lagan, ovaj pileći burger može biti osim za sladokusce, interesantna opcija i za one koji treniraju, vode računa o liniji i ne žele da unesu više ugljenih hidrata nego što moraju.
Ako još „belu“ burger lepinju zamene onom dijetalnom, mogu slobodno „nakriviti kapu“.
1 manja glavica crnog luka – sitno seckanog
3 kašike rendanog parmezana
1 kašika soka od limuna
1 kašika suvog peršuna
1 čen belog luka – sitno seckanog
1 kašičica vorčester sosa
so i biber po ukusu
1/2 kilograma samlevene piletine
2 lepinje za hamburger
2-3 lista zelene romaine salate
4 kašike kupovnog, salatnog cezar preliva
kriške paradajza (po želji)
KORAK 1: Pomešati luk, 1 kašiku parmezana, limunov sok, peršun, beli luk, vorčester sos, so i biber. Sve to mešanjem dobro sjediniti sa mlevenom piletinom i oblikovati dve pljeskavice.
KORAK 2: Ovako spremljene burgere pržiti na roštilju ili gril tiganju po 5 – 6 minuta sa svake strane.
KORAK 3: Burgere posuti preostalim parmezanom, pa zajedno sa iscepkanom zelenom salatom, cezar prelivom i paradajzom (po izboru) pakovati u burger lepinje.
Poslužiti toplo, a ne zaboraviti i kriglu hladnog piva.
Izostavite li burger lepinje, možete hamburgere iskoristiti za salatu i tako dobiti još „lakšu“ varijantu ovog ukusnog jela
Sutra:
Majstor amater: Kekine „odokativne“ barene paprike za zimu
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: