Foto: Shutterstock

Evo recepta za ukusni domaći Cezar burger.

Veoma lagan, ovaj pileći burger može biti osim za sladokusce, interesantna opcija i za one koji treniraju, vode računa o liniji i ne žele da unesu više ugljenih hidrata nego što moraju.

O autoru:

Ako još „belu“ burger lepinju zamene onom dijetalnom, mogu slobodno „nakriviti kapu“.

Sastojci

1 manja glavica crnog luka – sitno seckanog

3 kašike rendanog parmezana

1 kašika soka od limuna

1 kašika suvog peršuna

1 čen belog luka – sitno seckanog

1 kašičica vorčester sosa

so i biber po ukusu

1/2 kilograma samlevene piletine

2 lepinje za hamburger

2-3 lista zelene romaine salate

4 kašike kupovnog, salatnog cezar preliva

kriške paradajza (po želji)

Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Pomešati luk, 1 kašiku parmezana, limunov sok, peršun, beli luk, vorčester sos, so i biber. Sve to mešanjem dobro sjediniti sa mlevenom piletinom i oblikovati dve pljeskavice.

Još recepata Majstora amatera:

KORAK 2: Ovako spremljene burgere pržiti na roštilju ili gril tiganju po 5 – 6 minuta sa svake strane.

KORAK 3: Burgere posuti preostalim parmezanom, pa zajedno sa iscepkanom zelenom salatom, cezar prelivom i paradajzom (po izboru) pakovati u burger lepinje.

Posluženje

Poslužiti toplo, a ne zaboraviti i kriglu hladnog piva.

Savet uz ovaj recept

Izostavite li burger lepinje, možete hamburgere iskoristiti za salatu i tako dobiti još „lakšu“ varijantu ovog ukusnog jela

Sutra:

Majstor amater: Kekine „odokativne“ barene paprike za zimu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar