Majstor amater
Foto:Shutterstock

Istini za volju, ove moje njoke nisu samo sa blitvom. Ima malo slaninice, pavlake i parmezana!

Pred vama je jedno ukusno i doista brzinsko jelo, koje možete dolaskom sa posla časkom pripremiti. Otuda po receptu idu gotove kupovne njoke, koje će biti spremne za svega nekoliko minuta. Kod nas se u prodaji mogu naći vrlo kavalitetne – vakumirane njoke, čiji je rok upotrebe i bez zamrzavanja prilično dug. Baš zbog toga, ja ih u frižideru uvek imam u rezervi – za ne daj bože. I nešto, još važnije. Zasigurno se nećete obrukati, jer su ovako pripremljene njoke sa blitvom, slaninicom, pavlakom i parmezanom fantastične.

O AUTORU:

Sastojci

1 pakovanje njoka

100 gr mesnate slanine sitno isečene

2 čena belog luka

2 veze blitve ili spanaća

1 pavlaka za kuvanje

1 parmezan

Priprema

Majstor amater
Foto:Shutterstock

KORAK 1: Njoke kuvati u slanoj vodi. Kada isplivaju na površinu, ostaviti ih još minut – dva, pa skloniti sa vatre i procediti.

JOŠ RECEPATA MAJSTORA AMATERA:

KORAK 2: Blitvu spustiti u kipuću vodu i posle nekoliko minuta skloniti sa vatre, procediti i iseći na tanje trake.

KORAK 3: U šerpi, na tihoj vatri kratko propržiti slaninu. Kada pusti masnoću dodati beli luk, pa čim zamiriši ubaciti i kratko propržiti blitvu. Dodati pavlaku za kuvanje, parmezan i sve još malo prokrčkati. Ovako pripremljen sos preliti preko skuvanih njoka i dobro promešati.

Poslužiti ih dok su još tople.

Prijatno, želi vam Majstor Amater !

Sutra:

Majstor amater kuva: Domaće grisine bez robije

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar