Istini za volju, ove moje njoke nisu samo sa blitvom. Ima malo slaninice, pavlake i parmezana!
Pred vama je jedno ukusno i doista brzinsko jelo, koje možete dolaskom sa posla časkom pripremiti. Otuda po receptu idu gotove kupovne njoke, koje će biti spremne za svega nekoliko minuta. Kod nas se u prodaji mogu naći vrlo kavalitetne – vakumirane njoke, čiji je rok upotrebe i bez zamrzavanja prilično dug. Baš zbog toga, ja ih u frižideru uvek imam u rezervi – za ne daj bože. I nešto, još važnije. Zasigurno se nećete obrukati, jer su ovako pripremljene njoke sa blitvom, slaninicom, pavlakom i parmezanom fantastične.
1 pakovanje njoka
100 gr mesnate slanine sitno isečene
2 čena belog luka
2 veze blitve ili spanaća
1 pavlaka za kuvanje
1 parmezan
KORAK 1: Njoke kuvati u slanoj vodi. Kada isplivaju na površinu, ostaviti ih još minut – dva, pa skloniti sa vatre i procediti.
KORAK 2: Blitvu spustiti u kipuću vodu i posle nekoliko minuta skloniti sa vatre, procediti i iseći na tanje trake.
KORAK 3: U šerpi, na tihoj vatri kratko propržiti slaninu. Kada pusti masnoću dodati beli luk, pa čim zamiriši ubaciti i kratko propržiti blitvu. Dodati pavlaku za kuvanje, parmezan i sve još malo prokrčkati. Ovako pripremljen sos preliti preko skuvanih njoka i dobro promešati.
Poslužiti ih dok su još tople.
Prijatno, želi vam Majstor Amater !
Sutra:
Majstor amater kuva: Domaće grisine bez robije
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: