Foto: Shutterstock

Nutricionistinisti kažu da čips treba izbegavati zbog zasićenih masnoća, puno soli, aditiva i kaloričnosti. Čini se da ljubitelji - „zavisnici“ ovih zaraznih grickalica rešenje mogu potražiti u zameni industrijskog – kupovnog, sa domaćim čipsom.

Nema aditiva, manje ulja, manje soli.

O autoru:

A kalorije? Sa ili bez piva?

Pa, bože moj… Plakaću sutra !

Sastojci

1 kg roze krompira

3 kašike maslinovog ulja (ili suncokretovog)

1 kašičica aleve paprike

1 kašičica belog luka u prahu

so i biber, po ukusu

Foto: Shutterstock

Priprema

KORAK 1: Krompir naribati ili narezati na tanke listiće, dobro ih posušiti čistom kuhinjskom krpom ili papirnim ubrusom.

Još recepata Majstora amatera:

Ubaciti ih u neki sud, preliti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti, pa posuti sa alevom paprikom i belim lukom. Rukama sve dobro izmešati da se lepo uvalja u ulje i začine.

KORAK 2: U blago zamašćen pleh, gusto jedan do drugog, poređati listove krompira dok se ceo ne popuni. Sve staviti u zagrejanu rernu na 250 ° C i peći dok krompirići ne porumene i postanu hrskavi. Povremeno otvoriti vrata rerne kako bi izašla para koju krompir oslobađa. Pečen čips izvaditi iz rerne i staviti sledeću turu da se peče.

Posluženje

Pripremite i umak od mirođije koji se savršeno slaže uz čips. A i jedno i drugo ne ide bez hladnog piva.

Foto: Shutterstock

Savet uz ovaj recept

Ovom domaćem čipsu možete dodati vaše omiljene začine: da li je to mirođija, čili u prahu, ruzmarin, origano, nana ili nešto drugo, znaćete to najbolje sami.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare