Šnicle od svinjskog vrata ili krmenadle, a u sosu od senfa i pavlake! Brza i jednostavna priprema, bez dugog smaranja u kuhinji u ovim vrelim danima. Još sočne i neodoljivog ukusa… Pa, treba li još nešto ? Ništa, sem nekog lepog priloga, salate i čaše dobrog vina. I da je u zdravlju!
5 većih šnicli (od svinjskog vrata ili krmenadle)
malo vegete
so i biber po ukusu
malo ulja
Za sos:
4 kašike supe ili vode
4-5 kašika pavlake za kuvanje
2 kisela krastavca (narezana na sitne kockice)
2 kašike senfa
2 kašike seckang peršuna
KORAK 1: Deblje narezane šnicle sasvim malo izlupati kuhinjskim čekićem, posoliti ih i pobiberiti, pa posuti vegetom.
Premazati ih uljem, pa baciti u gril ili teflonski tiganj na najjaču vatru, po nekoliko minuta sa obe strane. Smanjiti vatru na srednju temperaturu i propržiti šnicle još po 4-5 minuta obostrano. Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
KORAK 2 – priprema sosa: U isti tiganj gde je ostao sok od prženja mesa naliti supu ili vodu i dodati sve navedene sastojke za pripremu sosa. Dobro izmešati, pa sos prokuvati 5-6 minuta.
U umak potopiti ranije izgrilovane šnicle i poslužiti.
Posluženje
Ove lepe šnicle poslužiti sa pire krompirom, ali će i mladi krompirići biti odličan izbor. Salata – vaša omiljena.
Vinska preporuka
Crveno vino – vranac
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Majstor amater: Bez smaranja: Turska salata – moje omiljeno letnje jelo
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
BONUS VIDEO: KELERABA
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare