puslice
Foto: Shutterstock

„Puslice za dve osobe“! Jednostavno, zanimljivo, romantično. I skroz kul!

Postoji li šta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, naoko privlačnu, spolja hrskavu, a unutra meku i sočnu.

U dodiru s nepcem se topi i nestaje, kao da je iz naše mašte pobegla. Mladi su „kratki“ za ovo iskustvo, ali se mogu obavestiti kod roditelja, baka ili deka koji su savremenici ovog super slatkiša.

puslice
Foto: Shutterstock

Učini li im se da oni u pohvalama preteruju, kao u lovačkim pričama, najsigurnije je da prigrabe ovaj recept, zasuču rukave i naprave sami puslice. Za dragu osobu ili još bolje „puslice za dve osobe“! Jednostavno, zanimljivo, romantično. I skroz kul!

O autoru:

Sastojci:

6 belanaca

400 g šećera

300 g mlevenih oraha

2 kašike soka od limuna ili jabukovog sirćeta

aroma vanile

Još recepata Majstora amatera:

Priprema:

KORAK 1: Mikserom malo umutiti belanca, pa uz postepeno sipanje šećera nastaviti dalje mutiti, sve dok se ne razmuti sav šećer. Tada dodati orahe, sok od limuna i aromu vanile, pa nastaviti sa mućenjem sve dok belanca ne postanu čvrst sneg.

KORAK 2: Kesu za šaranje torti (sa odgovarajućim kalupom) napuniti spremljenom penom. Na pleh obložen pek-papirom istiskivati sadržaj i praviti puslice željeng oblika i veličine, vodeći računa da se međusobno ne dodiruju.

KORAK 3: Ubaciti pleh sa puslicama u prethodno zagrejanu rernu na 140 stepeni i peći 40-50 minuta, zavisno od veličine puslica. Temperatura rerne može biti čak i nešto niža (120 stepeni) jer se puslice više suše nego peku.

puslice
Foto: Shutterstock

Savet uz ovaj recept

Najsigurniji način da se uverite da su puslice gotove je da pred kraj predviđenog vremena pečenja „ukradete“ jednu puslicu i probate.

Prijatno, želi vam Majstor amater!

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

BONUS VIDEO: KELERABA

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar