„Puslice za dve osobe“! Jednostavno, zanimljivo, romantično. I skroz kul!
Postoji li šta slađe nego kada u usta stavimo slatku puslicu, naoko privlačnu, spolja hrskavu, a unutra meku i sočnu.
U dodiru s nepcem se topi i nestaje, kao da je iz naše mašte pobegla. Mladi su „kratki“ za ovo iskustvo, ali se mogu obavestiti kod roditelja, baka ili deka koji su savremenici ovog super slatkiša.
Učini li im se da oni u pohvalama preteruju, kao u lovačkim pričama, najsigurnije je da prigrabe ovaj recept, zasuču rukave i naprave sami puslice. Za dragu osobu ili još bolje „puslice za dve osobe“! Jednostavno, zanimljivo, romantično. I skroz kul!
6 belanaca
400 g šećera
300 g mlevenih oraha
2 kašike soka od limuna ili jabukovog sirćeta
aroma vanile
KORAK 1: Mikserom malo umutiti belanca, pa uz postepeno sipanje šećera nastaviti dalje mutiti, sve dok se ne razmuti sav šećer. Tada dodati orahe, sok od limuna i aromu vanile, pa nastaviti sa mućenjem sve dok belanca ne postanu čvrst sneg.
KORAK 2: Kesu za šaranje torti (sa odgovarajućim kalupom) napuniti spremljenom penom. Na pleh obložen pek-papirom istiskivati sadržaj i praviti puslice željeng oblika i veličine, vodeći računa da se međusobno ne dodiruju.
KORAK 3: Ubaciti pleh sa puslicama u prethodno zagrejanu rernu na 140 stepeni i peći 40-50 minuta, zavisno od veličine puslica. Temperatura rerne može biti čak i nešto niža (120 stepeni) jer se puslice više suše nego peku.
Savet uz ovaj recept
Najsigurniji način da se uverite da su puslice gotove je da pred kraj predviđenog vremena pečenja „ukradete“ jednu puslicu i probate.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama:
BONUS VIDEO: KELERABA