Punjena jaja su dobro hladno predjelo, ali najpre kao ukusno i dekorativno posluženje za žurke i druženja „s nogu“. Mogu se puniti na bezbroj načina. Za početak, evo jedne verzije sa kojom ne možete da omanete.
6 jaja
2-3 kašike kisele pavlake
2 kisela krastavčića (sitno naseckana)
2 -3 kašike majoneze
praška šunka (sitno naseckana)
so i biber
malo svežeg peršuna za dekoraciju
KORAK 1: Kada voda provri ubaciti jaja i kuvati 10-tak minuta. „Preseći“ ih hladnom vodom, dobro ohladiti pa oljuštiti. Prepoloviti ih i odvojiti žumanca.
KORAK 2 – priprema nadeva: pomešati izgnječeno žumance, pavlaku, majonez, kisele krastavce i šunku. Nafilovati belanca, ukrasiti majonezom i peršunom i ostaviti u frižider na hlađenje.
Da bi Vam napunjene polutke belanaca lepše stajale dovoljno je da sa spoljne strane malo odsečete ovalno dno.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: