Uspeh kućnih žurki, zabava, posebno onih neobaveznih i neformalnih, dobrim delom zavisi od izbora koktel zalogaja koji su ukusni, zdravi i jednostavni za pripremu i posluženje.
Nema dileme da je odluka za losos zalogaj pun pogodak.
baget (beli ili integralni po želji)
2 kašike putera
Za premaz:
1 kašika pavlake
1 pakovanje krem sira
so i biber
½ kašičice šećera
2 kašike maslinovog ulja
sremuša po ukusu
*
3 – 4 lista dimljenog lososa
KORAK 1: Iseći baget na kolutove, sremuš ieckati, a puter istopiti.
KORAK 2 – Priprema namaza: Umutiti krem sir, pavlaku, maslinovo ulje i iseckan sremuš. Sve posoliti, pobiberiti i dodati malo šećera.
KORAK 3: Jednu stranu svakog parčeta bageta umočiti u istopljen puter, premazati sa slojem paštete i odozgo staviti file lososa. Po želji može se uraditi i obrnuto: prvo list lososa, preko gomilica namaza, pa ukras seckanog sremuša ili mladog luka.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Kuva majstor amater: Spanać – glavno jelo sa „prilozima“!
***
Pratite nas i na društvenim mrežama: