Ja ovu sjajnu i zdravu domaću paštetu često koristim kao namaz za kanapee, ili kao nadev za punjena jaja i paradajz. Od sendviča sa bogatim namazom ove paštete, već sada mi ide voda na usta.
Možete li zamisliti koji se sve otpadni delovi piletine pakuju u nama dostupnu konzerviranu paštetu. O aditivima, konzervansima da ne govorimo. I deca nam to jedu. U vrtiću dobiju za doručak, pa traže i kući. Rešenje je u receptu pred Vama. Pašteta domaća, prava.
Ukusna, aromatična od čistog mesa i bez trunke hemije. Za Vas, ali i za vašu decu. Doručak, večera ili užina kakva se samo poželeti može. Ili preukusni kanapei sa baš tim namazom na prepečenom parčetu raženog hleba i dekoracijom od malo sira, kiselog krastavca, maslinkom. Mmmm, sa dobrim društvom, uz čašu vina ili hladnog piva… Ima li bolje!?
1 pile
100 g suve slanine
15-tak zelenih maslina
3 kisela krastavca srednje veličine
3 tvrdo kuvana jajeta
2 čena belog luka
*
200 gr kisele pavlake
100 gr majoneza
2 kašike senfa
150 gr putera
1 kašičica origana
sok od 1 limuna
so, biber po ukusu
KORAK 1: Od celog pileta skuvati dobru domaću vojvođansku supu. Kuvano pile izvaditi, odkostiti, ukloniti kožice i masnoću. Odvojiti čisto meso i ostaviti da se ohladi.
KORAK 2: Ohlađenom mesu dodati slaninu, masline, krastavce, jaja i beli luk. Sve prvo samleti u mašini za mlevenje mesa (ili blenderu), a posle tu istu masu dobro umutiti mikserom. Zatim dodati preostale sastojke: kiselu pavlaku, majonez, , senf, puter, origano, sok od limuna, so i biber. Još jednom nanovo sve dobro izmiksati i pašteta je gotova. Ostaviti je u frižider da odmori 24 sata.
Ja ovu sjajnu domaću paštetu često koristim kao namaz za kanapeje, naravno sa začinima i dekoracijom, a fantastična je i kao nadev za punjena jaja i paradajz. Od sendviča, čiji je osnov bogati namaz ove paštete, već sad mi ide voda na usta.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Majstor amater: Rižoto sa gorgonzolom Italijan po dva osnova
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare