Teško ko može odoleti fantastičnoj kombinaciji čokolade i banane. Pogotovo kada je u pitanju čoko-banana kolač.
Bez po muke i brzo spremljen.
Okrepljuje i obećava slastan i osvežavajući ukus u ovom dugom, toplom letu.
150 gr brašna
200 gr šećera
1 kesica vanila šećera
50 gr kakaoa
1 kesica praška za pecivo
*
1 banana
1 jaje
150 ml vruće vode
70 ml mleka
70 ml ulja
Glazura:
malo putera
200 gr čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake
KORAK 1: U posudu staviti i dobro promešati sve suve sastojke (brašno, šećer, vanilu, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo).
KORAK 2: U drugoj posudi umutiti jaje i izgnječenu bananu, dodati mleko, vodu i ulje, pa mutiti i dalje ručnom mutilicom dok se ne dobije lepo sjedinjena masa.
KORAK 3: Pomešati i zajedno umutiti suve sa tečnim sastojcima. Ovako pripremljena smesa sada spremnu za pečenje. Nasuti ju u pleh veličine oko obložen pek papirom
KORAK 4: Pleh (30×20 cm) obložen pek papirom, napuniti pripremljenom smesom i peći 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni C. Ostaviti kolač da se hladne, a za to vreme pripremiti glazuru.
KORAK 5 – glazura: U sud sa otopljenim puterom dodamo čokoladu i već zagrejanu pavlaku. Sve neprekidno mešati na tihoj vatri dok se čokolada i puter ne otope i ne postanu lepa kremkasta masa. Glazuru stavljamo preko kolača i ostavimo neko vreme da se glazura prohladi na sobnoj temparaturi, kada će definitivno biti spreman za frižider.
Prijatno, želi vam Majstor amater!
Sutra:
Majstor amater: Pravi li se gde BOZA, nekada kultni napitak?
***
Bonus video: Ovo su posne dijete
Pratite nas i na društvenim mrežama:
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare