Pre smrti glumačkog velikana Dragana Nikolića sprsko izdanje magazina Glorija objavila je tekst u kome su napisali da postoji jedno jelo koje je legendarni glumac mnogo voleo i uvek spremao sam.
Dragan Nikolić nije bio veliki zaljubljenik u odlazak u restorane, ali zato jeste bio u jedno vrlo jednostavno, ali voljeno jelo u domaćoj kuhinji.
„Volim krompir iz rerne isečen napola sa kajmakom i slaninom. To je neki moj kućni posao. Ne umem ni da uključim veš-mašinu“, rekao je Dragan i dodao da ga je leti spremao uz pivo.
Priprema:
Krompiru nemojte da ljuštite koru, nego ga samo operite i isecite na pola. Stavite u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta.
Zatim izvadite i stavite preko svakog šnitu slanine, malo kajmaka i vratite da se peče. Po želji možete dodati i neku crvenu papriku.
Kada poslužite krompir, dodajte malo kajmaka da ulepšate ukus koji je slaninica ispustila.
Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare