Parking krcat, a unutra red ljudi koji čekaju da se oslobodi mesto.
Na listi top 10 mesta u Srbiji gde se jede najbolja pljeskavica je i jedno u Valjevu.
U pitanju je Kafana kod Bore.
Za pljeskavicu kod Bore ćete često čuti – tako je dobra da ciljano dođem iz Beograda da jedem kao čovek za pristojne pare. Taj poseban specijalitet je živa pljeskavica za koju kažu da je pravi gastronomski delikates.
I zaista, ako vas put nanese ka valjevskom kraju, tačnije ka mestu Sedlari na putu ka Bajinoj bašti, svakako treba da svratite kod Bore.
Prvi utisak je da je parking krcat, a i unutra je isto – klasični kafanski stolovi raspoređeni su u par povezanih prostorija i svi su zauzeti.
Gužva nije samo nedeljom, kaže ljubazni konobar. Objašnjenje je jednostavno – nedeljom ne rade.
U svakom trenutku na vratima ove kafane stoji bar četvoro ljudi, strpljivo, bez nervoze jer došli su tu s namerom.
Žele da uživaju u čuvenom roštilju za koji kažu da je bez premca u Srbiji.
Ova kafana je sa posebnim renomeom, ali jednostavnim jelovnikom.
Nema tu mnogo izmišljanja – roštilj, salate, palačinke, piće i to je uglavnom to. Ali i više nego dovoljno.
Sočno meso, piletina, dimljeni vrat, ćevapčići, pljeskavica, kobasica… tope se u ustima. Prosto se ne zna da li je lepši miris ili ukus.
A posebno lepo iznenađenje – cena.
Račun za duplu porciju ćevapa, mešanog mesa (koje možete sami da kombinujete), dve salate, hleb, domaću kafu i rakiju izašao je 2.510 dinara.
To je definitivno znatno povoljnije nego u restoranima domaće kuhinje po većim gradovima u Srbiji, a svakako je i ukusnije.
Porcije koštaju od 400 dinara, pa naviše, salate su u proseku 200 dinara, kafa je 80 dinara, porcija palačinki 240, pivo od 150…
Čuvenu živu pljeskavicu kod Bore ovog puta nismo probali, ali eto povoda da ga ponovo posetimo.
Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare