Greška koju mnogi prave kad kupe sladoled u kutiji

Podeli:
sladoled u kutiji
Foto: Profimedia

Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ni čudno ni loše - ako planiraš da odmah pojedeš baš sav sladoled.

A ako bi da sladoled sačuvaš za, recimo, goste koji dolaze sutradan, poželjno je da ga ostaviš u zamrzivač. Ali nije svejedno gde stavljaš kutiju.

Iako mnogi žele da im sladoled bude pri ruci, najbolje ga je staviti što je dublje moguće u zamrzivač. Tako ćeš smanjiti mogućnost da se sadržaj kutije lagano topi svaki put kad otvoriš friz.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Die Eisperle (@dieeisperle) on


Takođe, sladoled bi trebalo da ima vrlo kremastu teksturu, ali ako kutiju vadiš iz zamrzivača i opet je stavljaš unutra, ona će se promeniti. Štaviše, sladoled će nakon nekog vremena biti pun ledenih iglica.

Svaki put kad se poveća temperatura sladoleda, ledeni kristali u njemu se rastope. I to nije ništa čudno niti loše ako planiraš da odmah pojedeš svu količinu sladoleda.

Pročitajte još:

Međutim, ako ponovo zalediš taj delimično rastopljeni sladoled, kristali će se ponovo formirati, ali ovoga puta biće još veći i hrskaviji, pa tako sladoled neće biti kremast kakav treba da bude, a i užitak neće biti isti. Zato ako planiraš da sladoled, bilo domaći, bilo kupovni, jedeš u etapama, najbolje je da ga podeliš na manje porcije i staviš ih na duboko zamrzavanje. Pripazi da svaka kutija ima čvrst poklopac kako sladoled ne bi pokupio miris zamrznutog mesa i povrća iz zamrzivača.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar