Džinovski keks iz tiganja – bez glutena

Podeli:
keks iz tiganja
Foto: Shutterstock

Najnoviji kulinarski hit je zaista ogroman keks koji se sprema u tiganju. Ukusom uveliko osvaja, pa kažu da ulepša i najtrmurniji dan, a dobra vest je i što je bez glutena.

View this post on Instagram

Fresh blonde by the king @justinanderson

A post shared by Kristin Cavallari (@kristincavallari) on

Recept za ovu zaista primamljivu poslasticu iz tiganja potiče od američke rijaliti TV zvezde Kristin Kavalari. Ova trostruka mama je nedavno izdala kuvar pod nazivom „True Comfort“ u kom se nalaze brojni recepti za ukusna jela – a među njima i za keks iz tiganja. Ovaj slatki greh je čak i bez glutena, pa ga slobodno mogu jesti oni kojima gluten smeta.

Sastojci za oko 8 porcija:

100 ml kokosovog ulja + malo za podmazivanje tiganja
150 g šećera od kokosovog cveta
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
250 g brašna od badema
½ kašičice roze himalajske soli
½ kašičice praška za pecivo
80 g čokoladnih sitnih kuglica

Pročitajte još:

Priprema:

Zagrej rernu na oko 175 stepeni i kokosovim uljem podmaži liveni tiganj prečnika 30 cm. U velikoj posudi izmiksaj kokosovo ulje i šećer od kokosovog cveta. Potom umešaj jedno po jedno jaje i dodaj ekstrakt vanile. U testo dodaj brašno od badema, himalajsku so i prašak za pecivo, pa sve pomešaj da smesa bude ujednačena.

Umešaj čokoladne bombone i testo stavi u namašćen tiganj. Potom peci keks oko 30 minuta u rerni dok ne postane zlatnosmeđe boje. Keks iz tiganja možeš da poslužiš s kuglom sladoleda od vanile.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar