Foto: myViewPoint / Alamy / Alamy / Profimedia

Čuveni kuvar Džejmi Oliver ima jednostavne, a neobične recepte za prazničnu trpezu koje ove zime možete isprobati. Obradujte voljene ćuretinom sa slasnim sosom od brusnica.

Ove godine biste umesto svinjetine ili jagnjetine mogli da se odlučite za zdraviju verziju mesa za svečani praznični ručak – ćuretinu. Jednako ukusna, biće pravi delikates ako je poslužite sa neobičnim sosom od brusnice.

Džejmi Oliver ima odličan recept.

Pročitajte još:

Sastojci

Ćurka

Suve brusnice

Majčica dušica

Maslac

Dimljena slanina

Priprema

Džejmi savetuje da pomešate maslac, brusnice, slaninu i majčinu dušicu kako bi se dobio aromatični maslac.

Smesu onda utrljajte ispod kože ćuretine – koristite lopaticu sa gumenim krajem kako biste napravili prostor.

Kad je sav maslac u ćuretini, stavite je na pleh i pre pečenja prekrijte folijom.

Ukoliko je ćurka veća, Džejmi preporučuje da se peče 25 do 30 minuta po kilogramu, a ako je standardne veličine, 35 do 40 minuta po kilogramu.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar