Foto: Rimma Bondarenko / Alamy / Alamy / Profimedia

Za zimske večeri.

Recept za toplo piće koje će vam sigurno ugrejati i dušu i telo tokom ledenih zimskih dana.

Sastojci za čokoladni punč:

100 g tamne čokolade

100 g mlečne čokolade

400 ml mleka

100 ml ruma

prstohvat soli

Priprema čokoladnog punča:

Čokoladu iseckajte na kockice i ubacite u šerpu za kuvanje. Dodajte mleko pa šerpu stavite na šporet i polako topite čokoladu na nižoj temperaturi.

Kada se čokolada u potpunosti otopi u mleku, ubacite rum i so te malo pojačajte vatru kako bi punč provreo. Pustite ga da se kuva 3-4 minute, maknite s vatre i odmah poslužite, piše Zadovoljna.hr.

***

BONUS VIDEO: Domaćinske Priče Krem od limuna i pomorandže

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar